Back to homepage

Beba u devetnaestoj nedelji

Vaša beba počinje da se igra sama

Sedam sati je ujutru i još niste čuli ni glasa iz dečije sobe. Da li se vaša beba možda konačno uspavala? Nije, ali su vesti gotovo podjednako dobre – ona je budna i srećno se igra sama u svom krevecu. U ovom uzrastu, vaša beba će naučiti da sama sebe zabavi na kratke vremenske periode – međutim, ako vas uoči, velike su šanse da će napustiti svoju igru u zamenu za vaše društvo.

Ako je vaša beba u stanju da se sama zabavi čak i ako je u pitanju samo par minuta, to je odlična veština koju vaša beba može da razvije – kasnije će joj ovo pomoći da bude samostalnija i nezavisni mislilac. Kako biste dali šansu vašoj bebi da nauči da se igra sama i da uživa sama u svom društvu, probajte da izbegnete iskušenje da je prekinete (ili uđete u njeno vidno polje) dok je udubljena u igru.

Sedište za decu u automobilu

U nekom trenutku u toku sledećeg meseca, moraćete da premestite vašu bebu iz sedišta za bebe koje se nalazi na zadnjem sedištu u sedište za decu koje će koristiti otprilike do svoje 4. godine. Vaša beba mora imati ili 8 kilograma ili mora biti dugačka 80 centimetara pre nego što može da se premesti u sedište za decu.

Koju god marku sedišta da izaberete, proverite da li vaše sedište može da se postavi u položaj koji će omogućiti vašoj bebi da bude sigurna i da se oseća bezbedno i udobno, da ima prilagodljiv pojas, kao i da se poklopac može skinuti i oprati u mašini.

Vožnja kolima sa vašom bebom

Kako biste izbegli nezgodne situacije za vreme putovanja u kolima, koje su vrlo karakteristične za putovanje sa bebama, probajte da budete odlično organizovani i očekujte sve moguće scenarije koji mogu dovesti do suza pre nego što stignete do vašeg odredišta. Ubacivanje nekoliko dodatnih stvari u vašu torbu za pelene je odlična ideja, a može uključiti plišanu igračku, pokoju slikovnicu, CD za decu i dodatni ogrtač ili ćebence za svaki slučaj.

Pogledajte još

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments