Back to homepage

Upis u srednju školu

Prelazak iz osnovne u srednju školu je prvi krupniji korak u odrastanju tinejdžera. Jedna od teških odluka koji mogu da utiču na njihov dalji razvoj je i izbor zanimanja odnosno srednje škole. Kako bi budući srednjoškolsci, ali i njihovi roditelji, kroz ovaj proces prošli što bezbolnije, mi smo se potrudili da im putem informacija na našem portalu,  olakšamo prolazak kroz taj period.

Upis dece u srednju školu

Na portalu srednjeskole.edukacija.rs nalazi se spisak svih srednjih škola u Srbiji sa informacijama o smerovima, broju mesta i broju bodova sa poslednjih upisnih rokova koji su bili potrebni za upis.

Kako bi se što bolje upoznali sa bodovnim sistemom i svim detaljima upisa, napravili smo sledeći sadržaj:

Takođe, na našem portalu pripremili smo online testove za upis u srednju školu, na kojima đaci mogu da vežbaju zadatke koji će ih čekati na završnom ispitu iz srpkog jezika, matematike i kombinovanog testa:

Odmah nakon male mature, rešenja testova i rezultate možete pogledati na našem portalu:

Nakon male mature i sabiranja bodova sledi i ono najbitnije – izbor srednje škole. Naš servis “Savetnik za upis” sačinjen je od tima pedagoga koji pomažu neodlučnim đacima prilikom izbora srednje škole, odnosno sastavljanja liste želja. Učenici mogu da pogledaju i opise svih zanimnja (smerova) koji mogu da se upišu u srednjim školama u Srbiji.

Raspored učenika na osnovu predatih lista želja, takođe možete pratiti na našem sajtu:

Ukoliko vas zanima vanredno školovanje, pogledajte još:

Napravite pravi izbor, pratite srednjeskole.edukacija.rs!

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments