Kako obući bebu tokom letnjih meseci?

25/07/2022 12:50

Kako obući bebu tokom letnjih meseci?

Letnji period donosi sa sobom i osipe od vrućine.

Naime, bebe se tokom ovih meseci često osipaju, a to je jedan od načina da njihov organizam signalizira da im je prevruće.

Sistem za termoregulaciju

Ovaj sistem kod beba do godinu dana, nije dovoljno razvijen, te roditelji moraju voditi računa kako leti, tako i zimi o oblačenju deteta. Dete se ne sme pregrejati, višeslojnom garderobom zimi, kao ni preteranom garderobom, u vidu zaštite od sunca, leti.

Pedijatri savetuju, da tokom letnjih meseci, bebi oblačite tanke i pamučne benkice i pantalonice svetlijih boja. Takođe, obavezno je zaštititi glavicu, te se preporučuju šeširići ili kapice sa većim obodom.

Zaštita očiju je od velike važnost, pa bi roditelji trebalo da razmisle o naočarima za sunce. Kako bi se izbegao osip, podrazumeva se često menjanje pelena.

A do kada bebe treba da noce kapice?

Bebe su u stomaku navikle na tople i vlažne uslove. Dolazak na svet za njih predstavlja šok i mogu osetiti hladnoću.

Zbog toga im se odmah po rođenju stavlja kapica na glavu. Stručnjaci navode da beba nakon izlaska ne mora da nosi kapicu, osim u zimskim mesecima, tokom hladnih dana.

Ukoliko je beba crvena i zajapurena, to znači da joj je verovatno vruće. Prvo skinite kapicu, kako biste se uverili da je u njoj problem.

25/07/2022 12:50

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments