Kako protiv alergije u trudnoći?

12/07/2018 13:21

Kako protiv alergije u trudnoći?

Alergije često predstavljaju pravi problem trudnicama, pogotovo one sezonske.

Ukoliko ste pre trudnoće imali problema sa sezonskim alergijama, od velike je važnosti utvrditi uzročnike istih, kako biste ih izbegli.

Prevencija

Kako biste izbegli pojavu alergije, stručnjaci savetuju izbegavanje svih mogućih faktora koji mogu izazvati reakciju. Vodite računa o redovnom menjanju posteljine, jastuka, pa čak i dušeka. Preporučuju se oni antialergijski, kao i aparati za pročišćavanje vazduha. Izbegavajte duvanski dim, hemijska isparenja i sva mesta gde je visoka koncentracija polena.

Lekovi protiv alergija – da ili ne?

Lekove konzumirajte, jedino i samo nakon konsultacija sa lekarom. Najbolje je na vreme primeniti mere prevencije, kako bi se sprečila pojava alergija.

Trudnički rinitis

Kod pojedinih žena dolazilo je do pogoršanja simptoma alergije tokom trudnoće, dok druge nisu imale probleme. Ne postoji pravilo koje može da se primeni na sve trudnice, jer su reakcije individualne.

Hormoni mogu uticati tako da trudnice često imaju problema sa zapušenim nosem, što se može zameniti alergijama, međutim reč je o trudničkom rinitisu. U ovom slučaju može doći i do infekcije sinusa, te se preporučuje savetovanje sa lekarom.

12/07/2018 13:21

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments