Razmak između dve trudnoće

04/05/2018 14:40

Razmak između dve trudnoće

Koliko treba da traje period između dve trudnoće? Nakon istraživanja i analiza, naučnici su utvrdili idealan razmak i period koji je potreban ženskom telu za odmor i novu trudnoću.

Na Univerzitetu u Sinsinatiju sprovedeno je istraživanje, koliko odmora i vremena za oporavak je potrebno telu nakon prve trudnoće, pre nego što žena ponovo ostane u drugom stanju.

Urađena je analiza zdravstvenih nalaza, u kojoj je učestvovalo 450 hiljada mališana i njihovih majki, koja je pokazala da je najbolji vremenski razmak, šest godina.

Naučnici sa Univerziteta u Sinsinatiju smatraju da prevremeno rađanje, uzrokuje 75 procenata komplikacija kod beba i navode da se godišnje, prema statistici, pre termina rodi oko 15 miliona dece, a da tek jedan milion peživi.

Roditelji koji planiraju drugo dete, uglavnom nisu sigurni koja razlika između dece je najbolja. Kako porođaj predstavlja veliko opterećenje za ženu, sasvim je jasan period od šest godina razlike, dok kog su naučnici došli.

Nakon porođaja, ženi je potrebno vreme, da se vrati u pređašnje stanje. Druga trudnoća može dosta da se razlikuje od prve, i mogu se javiti određene tegobe, koje nisu postojale u prvoj trudnoći. Iz tog razloga stručnjaci savetuju da se na drugu trudnoću malo sačeka uz konsultaciju sa lekarom i ginekologom. Najbolje je sačekati bar dve godine, do naredne trudnoće.

04/05/2018 14:40

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments