Koliko su jedinci razmaženi?

22/05/2023 15:39

Koliko su jedinci razmaženi?

Činjenica je da mnogi veruju, kako su jedinici razmaženi, naporni i kako niko ne želi da se druži sa njima. Naime, za jedince se vezuje dosta zabluda i stereotipa. 

A da li su jedinci nužno zahtevni, razmaženi i naporni?

Razmaženost

Svaka osoba na planeti ima negativne osobine, odnosno niko nije savršen i svi smo nekad bili deca. Deca se ne razlikuju, bili jedinci ili ne, a dečije ponašanje je ogledalo stanja u porodici. Roditelji su odgovorni za vaspitanje deteta i za njegovo ponašanje. Ukoliko poznajte razmaženo dete, a koje je pritom i jedinac, morate znati da ono nije krivo za to, krivi su roditelji i pogrešne vaspitne mere.

Zahtevnost

Kada je zahtevnost u pitanju, ni jedno dete ne može da zahteva nešto, ukoliko mu roditelj to ne dozvoljava. Stvar je samo u tome kako će se roditelji postaviti prema detetu i koje metode pri vaspitanju će koristiti.

Braća i sestre

Nikog se ne tiče zašto neko ima samo jedno dete. Svaki komentar i osuda su pogrešni. Svako ima pravo da planira i zasniva porodicu onako kako želi.

Interakcija

Jedinici su savršeno sposobni, kao i deca koja imaju stariju braću i sestre, da komuniciraju i druže sa s drugima. Jedinici nisu druga vrsta, oni kao i svi vršnjaci podjednako funkionišu u društvu i razvijaju socijalne veštine. To što su jedinci ne znači da su izolovani od ostatka društva.

22/05/2023 15:39

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments