Za treće ili četvrto dete Pokrajina pomaže u rešavanju stambenog pitanja

25/03/2019 10:45

Za treće ili četvrto dete Pokrajina pomaže u rešavanju stambenog pitanja

Pokrajinska vlada je  donela odluku o dodeli 175 miliona dinara bespovratnih sredstava porodicama u kojima se rodi treće ili četvrto dete za rešavanje stambenog pitanja ili za unapređenje uslova stanovanja na teritoriji Vojvodine, za 2019. godinu.

Drugi put za redom bespovratna sredstva se dodeljuju iz Budžetskog fonda za pronatalitetnu populacionu politiku Vojvodine i to putem javnog konkursa koji će raspisati Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Pravo na dodelu tih sredstava imaju porodice iz Vojvodine u kojima se počev od 1. januara 2018. godine, pa do dana raspisivanja konkursa – rodi treće ili četvrto dete.

Prošle godine je za rešavanje stambenog pitanja ili unapređenje uslova stanovanja porodica sa troje ili četvoro dece, opredeljeno 63 miliona dinara, a pomoć je dobilo 55 porodica. U 2019. godini sredstva za ovu namenu su višestruko uvećana, što će omogućiti da veći broj višečlanih porodica u Vojvodini reši problem stanovanja.

Od januara ove godine, doneta je odluka da nezaposlene majke, za treće ili četvrto dete, ostvaruju pravo na materinski dodatak u iznosu od 15.000 mesečno.

Izvor: 021.rs

25/03/2019 10:45

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments