Opasan trend na Instagramu zabrinuo roditelje!

07/11/2019 11:13

Opasan trend na Instagramu zabrinuo roditelje!

Na Instagramu su poslednjih nekoliko meseci osvanule brojne grupe zvane “Spotted” – “uočen si”, u kojima mladi šalju fotografije drugih koje slikaju u prolazu, autobusu, na ulici, u parku.

Fotografije se postavljaju u grupi “Spotted” njihovog grada, a onda moderatori te Instagram grupe, koju prati više hiljada ljudi, objave javnno te fotografije i pitaju sve da li je neko prepoznaje i poznaje osobu na fotografiji, piše “Blic.”

Nakon toga, korisnici koji znaju ko je na fotografiji u komentarima označe tu osobu kako bi je onaj ko ju je slikao i našao. Zavisno od toga u kom gradu je osoba primećena, poruka sa fotografijom se šalje “spotted” profilu tog grada – “spotted_beograd”, “spotted_aranđelovac”, “spotted_pančevo”…

Zbog ovog načina pronalaženja vršnjaka, najviše su zabrinuti roditelji. “Dragi roditelji, vreme je došlo da nam svima izrazim saučešće jer ukoliko niste videli šta nudi ovaj Instagram profil, vi zapravo i ne znate gde su i šta rade Vaša deca. Malo je reći da sam zgrožena da se na ovom Instagram profilu pod nazivom spotted_sabac nude informacije o tome gde se nalaze Vaša deca, ko su, postavljaju slike iz škola, školskih dvorišta, ulica i da dalje ne nabrajam uverite se sami. Oglasi samo pljušte, pa da nam svima čestitam novu eru današnjih elektronskih mahinacija. Možda je na nekoj fotografiji i Vaše dete, jer sam ja nekolicinu prepoznala” napisala je jedna zabrinuta majka na Facebooku, prenosi “Blic”.

Dok roditelji strepe za bezbednost svoje dece, jer se i podaci poput škole koju dete pohađa, gde odlazi u slobodno vreme javno objavljuju, mladi u Srbiji smatraju da je ovo jedna uobičajena pojava modernog, onlajn doba.

Srednjoškolci smatraju da se “diže bespotrebna drama” i da bi, u slučaju da se njihova fotografija pojavi na profilu, reagovali pozitivno jer to znači da su provukli pažnju.

Izvor: mondo.rs

07/11/2019 11:13

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments