Mobilne aplikacije za putovanje: Brzo, lako i uvek pri ruci

16/04/2020 12:47

Mobilne aplikacije za putovanje: Brzo, lako i uvek pri ruci

Možda je zbog aktuelne pandemije još uvek prerano razmišljati o putovanjima, ali će ova tema svakako u nekom momentu doći na visinu „dnevnog reda“, s tim da još čekamo i leto, što je veća pogodnost.

Tema je svakako važno za sve one koji često putuju i to rade poslovno, ali i iz velike ljubavi. Sa druge strane, tema o mobilnim aplikacijama za putovanje važna je pogotovo za one koji ne putuju često, ili će to uraditi prvi put.

Najpouzdanije i najpraktičnije mobilne aplikacije za putovanja mogu da nam obezbede siguran dolazak do cilja, pripremu i lakšu organizaciju. Neke se plaćaju, neke su besplatne, a više o nekima od njih možete pročitati dalje u tesktu.

Packpoint je vaš vodič za pakovanje. Potrebno je da izaberete destinaciju, datum polaska, konačan broj dana boravka, vrstu putovanja i aktivnosti kojima ćete se baviti kada stignete. 

Hitlist – pomoć u čekiranju najpovoljnije avionske karte. Kate su preko ove aplikacije fleksibilne po pitanju datuma, a ona pokriva sve svetske destinacije i sve avionske kompanije.

Redzone – aplikacija uz pomoć koje ćete biti bezbedni. U mnogim gradovima u svetu postoje zabrane za kretanje turista. Preko ove aplikacije ćete znati koja su to mesta, a ona će biti označena crvenom bojom.

Tourlina je aplikacija za solo turistkinje. Vi unosite podatke o sebi i svojim interesovanjima, planove za putovanja, a aplikacija ponudi potencijalne pratioce koje možete izabrati tako što prevučete levo ili desno preko ekrana. Sličan je Tinder-u.

Culture Trip – pomoć u upoznavanju kulture. Ova mobilna aplikacija vam pomaže da pronađete sve o kulturi mesta u kojem se nalazite, ili koje želite da posetite. Birate šta želite iz selekcije različitih kategorija, zatim izaberete lokaciju, a aplikacija vam ponudi različite članke koje možete pročitati.

TrabeePockeet – pomoć u trošenju novca. Ukoliko čitate ovo, a niste baš dobri u organizovanju budžeta tokom trajanja putovanja, ova aplikacija je odlična za vas. Prvo unesete budžet kojim raspolažete, zatim sumu koju ste potrošili, a aplikacija će izračunati koliko vam je novca ostalo i koliko šta košta u vašoj matičnoj valutiNa kraju putovanja, aplikacija će vam proslediti izveštaj o svim troškovima, tako da ni o tome ne morate da razmišljate.

Postoji još mobilnih aplikacija za putovanja sa različitom namenom, a pred vama su bile samo neke od njih koje za početak mogu da vam olakšaju ono o čemu biste prvo razmišljali.

16/04/2020 12:47

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments