Prirodni preparati za uklanjanje tvrdokornih fleka

05/02/2018 13:01

Prirodni preparati za uklanjanje tvrdokornih fleka

Svi imaju za cilj da koriste što manje hemikalija u svakodnevnom životu. Ovome naročito teže majke novorođenčadi. U nastavku otkrijte kako da na prirodan način uklonite neke od najupornijih fleka.

Destilovano belo sirće

Sirće nije skupo, a uz to, efikasno je u uklanjanju fleka, te ne postoji bojazan da će izbeleti odeću. Uz to što jabukovo sirće uklanja fleke, otklanja i neugodne mirise i doprinosi belini belog veša.

Na fleku nanesite sirćeta u količini same mrlje, a malo sirćeta dodajte i u pregradu za omekšivač.

Soda bikarbona

Soda bikarbona uklanja različite vrste mrlja, a pored toga, kao i sirće, utiče na smanjenje neprijatnog mirisa i omekšava veš. Napravite pastu od vode i sode bikarbone i nanesite je na fleku.

Ostavite da odstoji 10 minuta, a zatim odeću ubacite u veš mašinu. Jednu supenu kašiku sode bikarbone ubacite u pregradu za prašak za veš kako bi vam odeća bila mekša.

Sok od limuna

Zbog kiseline, ovaj sok uklanja kako žute fleke od znoja, tako i masne mrlje i mrlje od zarđalih predmeta.

Iscedite soka koliko je dovoljno da se cela mrlja prekrije i ostavite da odstoji desetak minuta pre nego što komad odeće stavite u mašinu za pranje.

Hidrogen

Uz to što hidrogen dezinfikuje rane, on pomaže i u uklanjanju mrlja, pre svega od krvi. Koristite tro procentni hidrogen kako ne biste izbledeli i uništili komad odeće.

SAVET PLUS: Ovi preparati takođe su se pokazali efikasni u uklanjanju kamenca u kupatilu, pa ih možete isprobati i u ove svrhe.

05/02/2018 13:01

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments