Moć kokosovg ulja: zašto ga treba koristiti

02/03/2020 16:45

Moć kokosovg ulja: zašto ga treba koristiti

Ukoliko do sada niste počeli da koristite kokosovo ulje, vreme je da počnete.

Kokosovo ulje je sve popularniji sastojak ne samo u kuhinji već i u raznim proizvodima za negu lica i tela. Ovo čudesno ulje je odlično za sve namene, a zahvaljujući svojim mnogobrojnim pozitivnim svojstvima, pomaže da unapredite svoje zdravlje, ali i sačuvate zdravu i lepu kožu.

Sigurno ste čuli o raznim benefitima kokosovog ulja, a mi ćemo ovde izdvojiti one najvažnije koji će vas sigurno ubediti da počnete da koristite blagodeti ovog prirodnog ulja.

Bogato je zdravim masnim kiselinama

Kokosovo ulje sadrži obilje masnih kiselina koje podstiču sagorevanje masti ali i regulisanje holesterola (pretvara loš u dobar holesterol).

Promoviše kardiovaskularno zdravlje

Konzumaciija kokosovog ulja je povezana sa niskim procentom kardiovaskularnih oboljenja.

Pruža energiju

Kokosovo ulje je takođe poznato kao korisno sredstvo za povećanje energije i poboljšanje izdržljivosti. To ga čini odličnim saveznikom među onima koji redovno treniraju.

Usporava proces starenja

Kokosovo ulje ne morate jesti da biste videli pozitivne rezultate. Nerafinisano kokosovo ulje sadrži puno masnih kiselina koje hidriraju i štite kožu od sunčevih zraka. Bogato je antioksidansima te se veruje se da kokosovo ulje takođe usporava proces starenja.

Pomaže sagorevanje masti

Studije pokazuju da kokosovo ulje pomaže u sagorevanju masti te stoga dovodi do gubitka kilograma. Takođe je poznato da suzbija apetit tako da je odlična namirnica za one koji žele da regulišu telesnu težinu.

Kako koristiti kokosovo ulje?

Postoji bezbroj načina kako da koristite kokosovo ulje da unapredite svoje celokupno zdravlje alii održite kožu lica zdravom.

Koristite ga za prženje

Kokosovo ulje možete koristit za pripremanje povrća u tiganju, ali piletine, jaja itd. Jednostavno stavite jednu kašiku kokosovg ulja u tiganj, blago zagrejte i dodajte povrće.

Dodajte ga napicima

Nekoliko kapi kokosovog ulja možete dodati u svakodnevne napitke kao što su kafa ili čaj. Na taj način ćete uneti dnevnu dozu ovog blagotvornog ulja i povećati nivo energije.

Utrljajte par kapi na lice

Ne morate praviti komplikovane maske za lice da biste iskoristi čari ovog ulja i osvežili kožu. Dovoljno je da kružnim pokretima utrljate par kapi ovog ulja na lice i ostavite da deluje.

02/03/2020 16:45

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments