U kojem delu sveta bebe najviše plaču?

18/05/2018 14:34

U kojem delu sveta bebe najviše plaču?

Sprovedeno je interesantno istraživanje bazirano na učesalosti bebinog plača. Naime, naučnici su želeli da provere u kojim to delovima sveta bebe najviše plaču. 

U studiji je učestvovalo 8.700 novorođenčadi širom sveta, u prvih 12 nedelja života.

Najviše plaču u Britaniji

Naučnici su upoređivali učestalost plača pri stomačnim grčevima. Kao polaznu tačku za merenje učestalosti plača, uzeli su više od tri sata dnevno tokom tri dana u nedelji.

Kako navode stručnjaci, bebe su različite po tome koliko plaču u prvi nedeljama života. Podaci koje je istraživački tim prikupio, nakon sprovedene studije pokazali su da bebe najviše plaču u Velikoj Britaniji. Na drugom i trećem mestu, našle su se bebe iz Kanade i Italije.

Rezultati su pokazali i u kojim delovima sveta bebe najmanje plaču. U pitanju su bebe iz Danske, Nemačke i Japana.

Suze u postotku

U Velikoj Britaniji, 20 odsto beba između prve i druge nedelje života, imalo je grčeve, dok je prosečna zastupljenost ove pojave u tom periodu 17, 4 posto.

Kada je Kanada u pitanju, čak 34, 1 posto dece imalo je grčeve u uzrastu od treće do četvrte nedelje, dok ukupan prosek iznosi 18,4 posto.

U državama u kojima bebe najmanje plaču, ističe se Danska. Istraživanje je pokazalo da 6,7 posto beba, u petoj i šestoj nedelji života, ima grčeve, što je mnogo manje od proseka za taj uzrast.

18/05/2018 14:34

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments