Kako možemo da doprinesemo očuvanju životne sredine?

17/09/2020 10:50

Kako možemo da doprinesemo očuvanju životne sredine?

Predstavljamo vam par veoma jednostavnih načina kako čak iz svog doma možete da doprinesete očuvanju životne sredine. Ovo su sitnice koje ne prave veliku promenu u vašem načinu života a na koje samo treba da počnete da obraćate pažnju. Vaše malo, planeti Zemli znači mnogo i nije teško biti human i fin prema planeti koja nam daje život.

Racionalizujte upotrebu vode

Počnite da obraćate pažnju koliko vode i na šta trošite, jel male možda neprimetne stvari mogu da naprave veliku razliku. Na primer- dok perete zube zavrnite česmu, nemojte da voda kruži uzalud, kada ste u mogućnosti perite stvari hladnom vodom. Ovo su zaista sitnice a kada bi svi pazili na iste normalizovali bi potrošnju energije i zagađenja vode- „Nije fora biti bahat“!

Reciklirajte!

Možete pomoći u smanjenju zagađenja samo ako konzervu stavite u različitu kantu. Odvajajte plastiku, čepove. Dovoljan je jedan mali gest i promena načina razmišljanja u korist planete i sveopštu korist, da vam ovakve radnje pređu u naviku.

Kako otkriva Agencija za zaštitu životne sredine SAD-a otkriva, kad bi firma od 7 000 zaposlenih reciklirala sav papirni otpad tokom godine, to bi bilo ekvivalentno 400 automobila manje na putevima. 

Pokušajte da ostavite automobil kod kuće

Kada biste samo dva puta dnevno ostavili automobil kod kuće, smanjili biste emisiiju gasova staklene bašte u proseku 720 kg godišnje. 

Umesto automobila vozite bicikl do posla ili prošetajte, naravno ukoliko udaljenost od kuće do posla nije prevelika. Tako ćete biti zaduženi za smanjenje zagađenosti vazduha i poboljšaćete svoje zdravlje, udahnućete jutarnji vazduh i upiti bar malo zlatnih, dragocenih zraka sunca, ovo će dobro delovati i na vaše raspoloženje.

Vreme je da pobudimo svest i da počnemo da razmišljamo i delamo u cilju dobrobiti naše planete! Planeta pomaže nama, hajde da joj vratimo uslugu! Hajde da sebičnost i ne razmišljanje o okolini već okrenutost samo sopstvenim potrebama, izađe iz mode i ostane samo stupanj nižeg razvoja svesti i sramota. Hajde da odbacimo plastiku, razmišljamo o potrošnji energije i nama tako vrednim pčelama! Volimo našu planetu da bi ona mogla da voli nas što duže.

17/09/2020 10:50

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments