Samo ovih 9 stvari vam trebaju nakon porođaja

13/12/2019 10:00

Samo ovih 9 stvari vam trebaju nakon porođaja

Tokom trudniće i nakon porođaja, roditelji se opterećuju sa raznoraznim stvarima koje trebaju za novopečenu mamu, tatu i bebu. Ali izgleda da u tome greše.

U nastavku saznajte koje su stvari zapravo neophodne pri dolasku iz porodilišta, sve ostalo je manje ili nije uopšte važno.

Neophodne stvari za mamu i bebu

  1. Pelene, vlažne maramice i flašice su ono što će vam i te kako biti neophodno, kako u porodilištu, tako i kada dođete kući.
  2. Nabavite nekoliko vrsta vlažnih maramica, jer je koža nekim bebama osetljivija. Ako primetite osip na koži, znak je da promenite maramice. Birajte one bez alkohola.
  3. Takođe, potrebno je da imate i nekoliko vrsta flašica, sa različitim vrstama cucli, jer je i u ovom slučaju svaka beba drugačija.
  4. Kadica, peškiri i bebi sapun su ono što vam je neophodno.
  5. Mnogi novopečeni roditelji žude za jednim, a to je san! Isplanirajte svoj dan tako da i Vi i Vaš partner uspete da se naspavate.
  6. Na kraju, ljubav je ono neophodno. Istraživanja su pokatala da dodir kože o kožu pomaže bebi da reguliše temperaturu, srčani ritam, podstiče proces dojenja i pomaže bebi da se umiri i oseća sigurnom i bezbednom.
13/12/2019 10:00

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments