Kako pregurati prvu posetu frizeru?

04/08/2022 15:09

Kako pregurati prvu posetu frizeru?

Kod većine mališana prvo iskustvo s frizerom ne prođe baš prijatno.

Detetu će ovo iskustvo verovatno biti zastrašujuće, pa stručnjaci savetuju kako da ovu situaciju učinite podnošljivom.

Prvi put kod frizera

Ukoliko vaša beba ima mnogo kose, prvo šišanje će biti potrebno već negde u uzrastu od devet meseci. Ali, ako je bebina kosica poput paperja, ovaj prvi susret može sačekati do drugog rođendana.

Ne postoji pravo vreme za šišanje, sve zavisi od mišljenja i ukusa roditelja i naravno od dužine i jačine bebine kose.

Loša vest je da kada frizer jednom odsečne lokne, postoji velika mogućnost da se one više ne pojave. Kosa nakon prvog odsecanja postaje gušća i jača.

Pripremite se

Pre nego što odvededete dete frizeru na prvo šišanje, povedite ga sa sobom kada se vi budete šišali, kako bi se uverili da odsecanje kose nije strašno i kako to ne boli.

Obavezno potražite salon koji ima iskustva u radu s decom. Deca se unervoze i migolje, a osoba koja radi sa njima, u ovom slučaju frizer, mora znati kako da ih smiri i opusti.

Samo budite pozitivni

Ne dozvolite da dete oseti vaš strah i nemir, onda će se još više unervoziti. Ispričajte detetu kako je odlazak kod frizera zabavan, a nakon izlaska obavezno pohvalite njegov izgled i novu frizuru.

Tajming takođe igra važnu ulogu. Naime, zakažite termin između ručka i popodnevne dremke, tada dete neće biti gladno, a ni pospano. Ako je dete kojim slučajem celog dana nervozno, najbolje je da odložite posetu frizeru za drugi dan.

04/08/2022 15:09

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments