Kako izabrati fakultet?

05/12/2017 16:27

Kako izabrati fakultet?

Ukolliko još uvek vaš srednjoškolac nije siguran šta da upiše, a pritisak i stres otežavaju ovu odluku, pomozite vašem detetu da lakše donese ovu odluku.

1. Napravite spisak

Na papir napišite “za” i “protiv” stavke za svaki od smera o kojem razmišljajte. Zatim, zajedno sa vašim detetom, analizirajte svaku stavku i zajedno pokušajte da dođete do najboljeg rešenja.

2. Postavite prioritete

Da li je vašem detetu bitan broj predmeta, zanimljivost predavanja ili koliko je plaćen posao za koji se školuje? Zajedno sa njim razmislite i o ovim razlozima i posavetujte srednjoškolca šta su ispravni prioriteti.

3. Savet sa profesorima

Ukoliko srednjoškolac i dalje nije siguran šta da upiše, neka se posavetuje s profesorom koji muje predavao sve četiri godine srednje škole. Možda je profesor prepoznao talenat i sigurno će vam dati dobar savet.

4. Psihološki testovi

Brojni psiholozi imaju svoje testove kojima mogu da preciziraju za šta dete ima sklonosti. Ukoliko je odluka oko upisivanja fakulteta toliko teška za doneti, posavetujte svog srednjoškolca da ode na razgovor kod školskog psihologa.

05/12/2017 16:27

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments