Bebisiterka i čuvanje deteta: Na šta treba obratiti pažnju?

21/04/2023 11:20

Bebisiterka i čuvanje deteta: Na šta treba obratiti pažnju?

Ukoliko planirate da dete ne upisujete u vrtić te da ga čuva bebisiterka, poslušajte naredne savete.

Veoma je važno da se osoba koja čuva dete i vaše dete upoznaju i slažu. Nije nimalo lak zadatak izabrati adekvatnu bebisisterku. Većini roditelja prolazi kroz glavu da je u pitanju nepoznata osoba koja im dolazi u dom i čuva njihovo dete. Kako biste bili sasvim sigurni u svoj izbor, poslušajte naredne savete.

Čuvanje deteta: Saveti za bebisiterku

  1. Izaberite bebisiterku po preporuci, kako biste bili sigurni da vam u dom ulazi odgovorna i posvećena osoba.
  2. Upoznavanje pre čuvanja. Pre nego što bebisiterka počne da čuva vaše dete, prođite zajedno period privikavanja. U početku neka čuva dete sa vama u prostoriji, a zatim nekoliko dana, na sat vremena, neka ostanu sami, kako biste se uverili da je izbor bebisiterke odgovarajući.
  3. Kada bebisiterka stigne u dom, svaki put joj se srdačno javite kako bi dete uvidelo da se vama dopada. Tako će lakše prihvatiti ovu promenu.
  4. Kada odlazite na posao, neka oproštaj sa detetom bude brz, kako ne bi došlo do drame i plakanja.
  5. Bebisiterski ostavite spisak sa svim važnim informacijama, kao što su šta dete voli da jede, čime voli da se igra, rutina spavanja, eventualne alergije na hranu ili lekove, kao i koja su kućna pravila (kao što je gledanje televizije i sl.).
  6. Posle nekog vremena, pratite ponašanje svog deteta. Ukoliko primetite da je detetu nelagodno, razmislite da promenite bebisiterku.

 

 

21/04/2023 11:20

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments