Znate li šta je floriterapija?

23/03/2020 15:37

Znate li šta je floriterapija?

Sećate li se osećaja kada vam se dete probudi u pola noći plačući, dozivajući, mumlajući, a da se to dešava prilično često? Neprijatan osećaj, da. Najverovatnije mališan proživljava noćne more, koje mogu da krenu već od 6. meseca detetovog života.

Možda će vam na početku biti čudno, ali floriterapija ima veze sa snom vašeg deteta.

Noćne more su odraz teškoće koja je najčešće vezana za odnose sa roditeljima, prijateljima, braćom, sestrama i učiteljima, a uzrok mogu biti i junaci i likovi iz bajki i crtanih filmova koji ih plaše, neka fizička opasnost koju je dete preživelo, mašta ili, jednostavno, proživljavanje pređašnjeg dana.

Prvo što je potrebno da uradite je da umirite dete svojim glasom i prisustvom. Ukoliko je mališan većeg uzrasta, možete mu pokazati da čudovište ne postoji, da se situacija koju je sanjao nije desila u stvarnosti, da opasnost koju je zamislio zaista to nije, i slično. 

Ukoliko su snovi i nemiri česti i intezivni, obratite se stručnjaku

Pored vas i stručnjaka, postoji i floriteraprija – terapija cvetnim esencijama od posebno izabranog i obrađenog cveća.

Kao podvrsta homeopatije, floriterapija predstavlja dodatnu metodu lečenja koja se koristi kako bi se proces izlečenja ubrzao, bio potpuniji i dugotrajniji. Cvetne esencije deluju na emocije i unutrašnju neravnotežu, koje su uzročnici raznih bolesti i stanja.

Na kraju, floriterapiju, kao neinvazivnu metodu lečenja, mogu koristiti svi.

23/03/2020 15:37

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments