5 stvari koje mame svakodnevno treba da čine za svoju decu

20/10/2022 14:15

5 stvari koje mame svakodnevno treba da čine za svoju decu

Uživa li vaše dete u maženju? Grli li vas često?

Ukoliko je tako, onda će vam ove svakodnevne stavke olakšati.

Naime, kako stručnjaci objašnjavaju, fizički kontakt je od velike važnosti. Poljubac za dobro jutro, zagrljaj nakon dolaska iz škole, maženje pred spavanje.. deci je potrebno iskazati ljubav.

Kako je život postao previše brz, sa brojnim obavezama, vreme koje provodimo sa porodicom je sve kraće i sve ređe. Vodite računa da ove “stavke” ubacite u pretrpan raspored, jer su od velike važnosti za odnos i vezu koju imate sa detetom.

Pokažite fizičku naklonost

Pronađite vreme da se zaista povežete sa detetom. Provedite vreme sa njim, stavite ga u krilo, pomazite ga i razgovarajte o tome kako mu je protekao dan. Poljubite ga pred spavanje, za laku noć.

Budite prisutni

Činjenica je da je teško biti konstantno prisutan, usled brojnih obaveze, ali je moguće posvetiti detetu određen deo dana, pa makar i onaj pred spavanje. U tim trenucima ugasite telefon, računar i ostale uređaje i posvetite potrebnu pažnju svom mališanu.

Budite ljubazni

Roditelji vole svoju decu i u to niko ne sumnja. Međutim, dešava se da ponekad, usled brojnih razloga, ljubaznost izostane. O tome svaki roditelj mora povesti računa, jer deca ljubav vezuju za ovakav vid naklonosti i ophođenja.

Koristite reči pune ljubavi

Reči koje majka izgovara imaju težinu i moć, zato vodite računa o toma šta izgovarate pred svojim detetom. Pokažite im da ih volite kroz lepe reči pune ljubavi i komplimente.

Smejte se zajedno

Jakoj vezi između roditelja i deteta potrebna je i doza opuštenosti i zabave. Obavezno se veselite i smejte se sa vašim detetom.

20/10/2022 14:15

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments