7 tajni efektivnih majki

02/02/2018 12:35

7 tajni efektivnih majki

Sigurno ste se i vi susreli sa nekom ženom za koju ste pomislili da može sve i da nikada nije umorna. Šta je njena tajna?

Prava istina je naravno da nije u pitanju superžena koja može sve, nego ona ima svoje trikove u organizaciji koji joj omogućavaju da stigne da uradi sve što je zamislila, a da ne deluje umorno i nervozno.

Tajne efektivnih majki

1. Ustaje ranije ili odlazi kasnije na spavanje
Međutim, ne radi obe stvari istovremeno. Svi znamo koliko je kvalitetan i dovoljan san važan za funkcionisanje celog organizma, zato ga nemojte sebi uskraćivati. Organizujte svoje vreme tako da imate vremena i da se dobro naspavate.

2. Drugačiji pristup obavezama
Umesto da na spisak obaveza u toku dana stavite više stvari koje odna stvaraju zbrku i izazivaju nervozu kada shvatite da ne možete da postignete sve, organizujte se tako da svaki dan uspete da odradite sve, ali da imate dovoljno energije pred kraj dana. Nemojte da prebukirate svoj dnevni raspored.

3. Ne odlažite obaveze
Istraživanja su pokazala da odlaganje obaveza, čak i na samo nekoliko minuta, povećava mogućnost da ih tog dana uopšte ni ne uradimo.

4. Vreme za sebe
U toku dana morate naći makar pet minuta vremena samo za sebe. Bilo da je u pitanju lakiranje noktiju ili kratki telefonski razgovor sa prijateljicom.

5. Prirema na vreme
Svoj prostor namestite tako da radi za vas. Na primer uveče pripremite šta ćete narednog dana vi i vaše dete obući ili skuvajte ručak to veče. Tako ćete sprečiti bespotrebnu zbrku i nagomilane obaveze.

6. Ne trošite uzaludno energiju
Slobodno vreme iskoristite kako želite, a ne na, na primer, umarajući odlazak na kafu sa komšinicom koja vam crpi energiju, ali vam je neprijatno da je odbijete.

7. Naučite da kažete “ne”

Odbijanje će vas spasiti neprijatnih situacija i daljih rasprava. Naučite da ponekad odbijete nekog, bilo da je u pitanju vaše dete, suprug ili prijateljica. Ne možete uvek za sve da budete dostupni.

02/02/2018 12:35

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments