10 istina o trudnoći nakon 35

02/07/2019 12:59

10 istina o trudnoći nakon 35

Trudnoća nakon 35. godine života može da donese razne rizike i izazove. Tu, između ostalog, spada prenesena trudnoća, dramatične emotivne promene, abnormalnosti na hromozomskom nivou.

Neke od ovih rizika mogu da stave i majku i dete u opasnost. Ipak, uz lekarsko savetovanje, žene sa 35+ godina mogu i te kako da iznesu trudnoću i rode zdravo dete.

Istine o trudnoći nakon 35

  1. Veća šansa da dobijete blizance. Naučnici nisu sigurno zašto do ovoga dolazi, ali su ispitivanja pokazala da ima veze sa određenim medikamentima i hormonalnim promenama.
  2. Žene koje zatrudne nakon 35. godine imaju veće šanse da imaju spontani porađaj. Žene koje su napunile 35. godinu života imaju za 20% veće šanse da pobace, dok žene posle 45. godine imaju za 33% veće šanse da pobace od mlađih trudnica.
  3. Ukoliko zatrudnite, a imate više od 35 godina, ići ćete na dodatne testove, jer postoji veći rizik da beba razvije hromozomske poremećaje. Jedan od analiza jeste i test na Turnerov sindrom.
  4. Jako je važno zdravo se hraniti tokom trudnoće. Ispravna i izbalansirana ishrana, prepuna voća i povrća, pomoći će i vama i vašoj bebi da ostanete zdravi.
  5. Sa ovoliko godina imate i veću šansu da razvijete komplikacije tokom trudnoće ili nakon porođaja, kao što je i dijabetes.
  6. Možda će vam trebati više vremena da zatrudnite.
  7. Primećene su i drastične emotivne promene kod žena koje su u drugom stanju nakon 35. godine.
  8. Takođe, veća je šansa da se porodice carskim rezom.
  9. Za kraj, važno je napomenuti da je svaka žena drugačija.
02/07/2019 12:59

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments