Ovo su navike srećnih mama

27/06/2023 15:43

Ovo su navike srećnih mama

Žene, nakon što postanu majke, ne smeju zaboraviti na sebe.

Svakoj ženi je potrebno dodatno vreme, u kojem će moći da se posvete sebi i stvarima koje ih opuštaju i čine srećnim.

Savet mamama – nabacite osmeh i potrudite se da ga zadržite.

Kako do opuštenosti, rasterećenosti i sreće

Naime, stručnjaci savetuju sledeće navike, koje će svakoj majci olakšati svakodnevnicu.

Slobodno tražite pomoć od porodice i od prijatelja.

Od velike važnosti po mentalno zdravlje svake žene je slobodno vreme koje će posvetiti sebi. Prošetajte, udahnite svež vazduh, pročitajte knjigu, pogledajte omiljenu emisiju ili seriju.

Vikendom odmarajte! Pogasite sve alarme i telefone. Neka vaš organizam bude prirodan alarm, opustite se i odmorite svoj um.

Organizujte vreme preko dana ali i preko noći, kako biste se naspavali. Malo dete iziskuje dosta energije i vremena, a san vam je neophodan. Stručnjaci savetuju promenu prioriteta, pa tako neke manje važne obaveze i sastanke odložite za kasnije i dobro se odmorite.

Vežbajte i izbacite svu negativnu energiju koja vas pritiska.

Provodite vreme sa bližnjima i negujte odnose sa prijateljima. Ukoliko ste pod stresom i nervozni, potrudite se da ne iskaljujete nezadovoljstvo na članovima porodice, koji su tu da vas podrže.

Težite ka sitnicama, trenucima i stvarima koje vas čine srećnim. Ne postavljajte nemoguće ciljeve i ne zahtevajte stvari koje vam nisu potrebne.

Socijalni aspekt života je od velike važnosti. Druženje van porodice, sa dragim prijateljicama itekako opušta svaku ženu.

Ugodite sebi! Počastite se nekim slatkišem, cvećem, koncertom ili komadom nove garderobe.

Ukoliko zapadnete u težek period, u smislu da osećate tugu i setu, ne brinite brzo će proći. Pomislite na sve one dobre stvari koje ste postigli, na bogatstvo koje imate i na blistavu budućnost koja vas očekuje.

U slučaju da je vaša porodica brojnija, provedite određeni period samo sa jednim detetom, odnosno posvetite se svakom detetu pojedinačno i u potpunosti.

Deo zdravog života je zaboravljanje ružnih stvari i praštanje. Naučite da opraštate, to će vam u velikoj meri olakšati život i put ka sreći.

27/06/2023 15:43

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments