Bebina prva zima: Saveti za roditelje

18/12/2020 13:37

Bebina prva zima: Saveti za roditelje

Zima je uveliko to, ali to ne znači da treba da se, kao medvedi, povučemo u toplinu doma i da čekamo proleće. Hladno vreme ima brojne benefite po zdravlje, kako odraslih tako i beba.

Međutim, ma koliko svež vazduh može da bude zdrav po nas, hladno vreme može da nam izazove i brojne muke. Stoga, u nastavku pročitajte savete kako da preživite prvu zimu s svojom bebom.

Bebina prva zima: Saveti

  1. Bebe brže gube toplotu od odraslih ljudi. Zato je važno da bebu oblačite slojevito kada izlazite napolje. Pored bodija, standardne odeće i jakne, ne zaboravite na kapu, šal i rukavice.
  2. Kada se vozite kolima, skinite bebi jaknu dok sedi u sedištu. Dodatni sloj može prilikom eventualne nesreće, da našteti. Naime, jakna stvara dodatni prostor između pojasa i bebinog tela, te je beba tako nezaštićena.
  3. Kada je napolju temperatura u minusu, bebu ne izvodite u šetnju, osim do automobila ili kada baš morate da idete u prodavnicu. Uz jaknu, bebu pokrijte i ćebetom i češće proveravajte da li je dobro “upakovana”.
  4. Obratite pažnju na simptome promrzavanja. Jarkocrveni nos, obrazi i ruke, ili, u slučajevima esktremnog smrzavanja, modroplava boja, znaci su promrzlina. Odmah utoplite dete i unesite ga unutra.
  5. Sprečite suvoću kože, jer je i bebina koža osetljiva na zimu. Pre izlaska napolje, bebi namažite kremu ili kokosovo ulje na lice, šake i nos, a malu količinu nanesite i na usne.
  6. Temperatura u domu ne sme da bude ekstremno topla, kako beba ne bi doživela šok. Imajte to na umu u ovim zimskim danima! Takođe, redovno provetravajte prostoriju.
18/12/2020 13:37

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments