Nova Ruska “Suva” vakcina protiv korone

22/08/2020 11:30

Nova Ruska “Suva” vakcina protiv korone

U centru „Gamelej“, u obliku liofilizanta – za pripremanje rastvora za intramuskularne injekcije, razvijena je nova suva vakcina protiv korona virusa, naravno Ministarstvo zdravlja Rusije je odmah i registrovalo.

Kako pres služba ruskog Ministarstva obaveštava, Ministarstvo zdravlja Rusije je registrovalo novu suvu vakcinu u borbi protiv virusa korone a do ovog pronalaska došli su istraživači u centru za epidemiologiju i mikrobiologiju -„Gamalej“, vakcina ima oblik liofilizanta za pripremanje rastvora za intramuskularne injekcije.

„Ministarstvo zdravlja je izdalo registraciju za vakcinu „Gam- KOVID-Vak- Lio“ koju je razvio Naučno-istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamej“ Ministarstva zdravlja Rusije, koja je proizvedena u obliku liofilizata za pripremanje rastvora za intramuskularne injekcije“ navodi se u saopštenju, prenosi Sputnjik.

Vakcina je registrovana nakon kliničkih testiranja- tokom kojih se lek pokazao kao efikasan i bezbedan za humanu primenu, testiran je na dobrovoljcima.

Klinička testiranja vakcine su održana u periodu od juna do avgusta ove godine na državnom medicinskom univerzitetu „Sečenov“ u Moskvi.

izvor: Sputnik

22/08/2020 11:30

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments