U Beogradu nema liste čekanja za vrtiće

08/01/2018 14:14

U Beogradu nema liste čekanja za vrtiće

Ove godine Beograd bi trebalo da dobije još oko 2.000 dodatnih mesta u vrtićima, te se predviđa da ozloglašenih listi čekanja neće biti.

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak izjavio je da je najvažniji zadatak tog Sekretarijata da ne bude liste čekanja za upis u vrtiće, te da bi tokom ove godine, ako sve bude išlo po planu, Beograd trebalo da dobije još oko 2.000 dodatnih mesta u vrtićima.

“Sa tim i dodatnim kapacitetima u privatnim vrtićima uz subvenciju grada, lista čekanja bi do kraja godine trebalo da bude ukinuta ili svedena na minimum”, rekao je Gak za “Večernje novosti”, a saopštila je Gradska uprava.

Adaptacija škola za vrtiće

To će, dodao je, biti moguće dogradnjom vrtića, preuređenjem prostora koji se ne koriste, realizacijom projekta “Mreža škola”.

“Kada bi se umesto izgradnje novih vrtića preuredili prostori u školama sa malo đaka, ušteda u gradskoj kasi iznosila bi oko milijardu dinara”, rekao je Gak.

On je dodao da za ovu godinu grad ima 13 gotovih projekata za sanaciju i adaptaciju škola, ukupne vrednosti oko 170 miliona dinara. Najviše novca, 34,8 miliona dinara planirano je za adaptaciju i sanaciju OŠ “Kralj Petar Drugi Karađorđević”, a zatim za školu “Petar Kočić”.

Najavio i je da će se započeti sa projektom sređivanja školskih fasada, te da su završeni projekti za osnovne škole “Nikola Tesla” u Rakovici, “Petar Kočić” u Zemunu, “Karađorđe” na Voždovcu, “1.300 kaplara” na Zvezdari, “Marija Bursać” na Zvezdari i Gimnaziju “Sveti Sava”.

Gak je dodao i da će jedna od važnijih investicija ove godine, za koju se priprema projekat, biti i kompletna sanacija Grafičke škole, koja posle devet godina provedenih u blokadi, od prošle godine ponovo normalno funkcioniše.

Zahtev za upis deteta u predškolsku utanovu naći ćete OVDE.

Izvor: alo.rs

08/01/2018 14:14

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments