Fenom zvani “YouTuber”

30/07/2020 11:25

Fenom zvani “YouTuber”

Današnji tinejdžeri hrle u tržne centre na dejt sa svojim idolima Youtuberima. U nastavku teksta upoznaćemo se bolje sa ovim fenomenom i kako je nastao.

Današnje generacije su svedene na mrežnu komunikaciju, internet i kompjutere i mnogo pre pandemije Covida-19. Oni odlično barataju ovim mašinama i prozorima u svet i saživljeni su sa istim te je to njihovo novo „čulo“.

Samim tim naravno da se i njihov teen svet i sve što njega čini nalaze online. Oni imaju iste teen „bubice“ kao i svaka prethodna generacija, samo su one smeštene u njihovu dimenziju, na njihov portal i njihov medij koji je postao i više i šire od samog medija.

Od kad je sveta i veka, bilo je i biće, ljudske generacije imaju faze odrastanja i bitisanja, a tako i takozvane pubertetlije imaju svoje simpatije i nedostižne idole. Uplašili smo se da ova današnja deca nemaju razvijen ideolizam međutim samo nismo prepoznali kanale istog.

Youtuberi su idoli nove generacije. To su poznate ili sasvim nepoznate ličnosti koje je snimanje videa na poznatom i dostuplnom sajtu Youtube učinio široko gledanim i poznatim. Oni imaju svoje kanale na istom programu pod raznim atraktivnim nazivima i sa zanimljivim i jedinstvenim sadržajem. Oni najpopularniji se i najviše trude da taj materijal bude kvalitetnog i dobro obrađenog snimka, zanimljivog sadržaja ili su sami po sebi harizmatične ličnosti prijemčive ciljanoj publici.

Snimci su uglavnom kratki tutorijali o mladima zanimljivim temama. Često su svakodnevni dnevni zapisi zanimljivih života youtubera koji su mahom mladi i veoma aktivni ljudi.

Kod nas je ovaj vid zabave i edukacije ponekad posta veoma aktuelan a najpoznatiji teen idoli youtuberi su : Baka Prase, Choda, Kiki, Anđela i Nađa… spisak je prilično dug te je najbolje da vam ovu priču nastave vaši tinejdžeri onako iz prve ruke, to je odlična tema za razgovor sa mladom osobom uzrasta tinejdžera.

30/07/2020 11:25

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments