Ova imena beba zabranjena su u nekim zemljama!

05/01/2022 13:47

Ova imena beba zabranjena su u nekim zemljama!

Svaki roditelj bira ime za dete koje će imati značenje. Danas, neretko, roditelji daju deci unikatna i neobična imena, kako bi se razlikovala od ostale dece.

U svakoj zemlji sveta postoje imena koja su veoma popularna, stara ili česta. Isto tako postoje i ona internacionalna imena, koja se na svakom jeziku lako i isto izgovaraju. U celoj toj zbrci, zahvaljujući roditeljima koji su pokušali da budu jedinstveni, neka imena zabranjena su u pojedinim zemljama. U nastavku saznajte  i koja!

Pogledajte još: Spisak imena za bebe

Zabranjena imena u zemljama sveta

Mesaja (SAD)

Regulacija davanja imena detetu zavisi od države do države u SAD. Neke države zabranjuju imena, dok kod nekih ne postoje regulative. U Tenesiju je jedan par pre šest godina želeo detetu da da ime Mesaja odnosno Mesija (iskupitelj). Međutim, ime je zabranjeno, jer je, prema državnicima Tenesija, mesija samo jedan- Isus Hrist.

Nutela (Francuska)

Naravno, većina nas obožava ovaj namaz, ali da li biste ćerki dali ime Nutela? Jedna majka je to želela da učini u Francuskoj, ali je u nameri sprečena. Zvaničnici Francuske naveli su da bi ovo ime “izazvalo podsmevanje druge dece”, a devojčica je na kraju dobila ime Ela.

Robokap (Meksiko)

Robokap je bio popularan film 90-ih godina prošlog veka. Neki ga i dalje veoma vole, kao što smo imali prilike da se uverimo u Meksiku. Međutim, ovo ime je zabranjeno da se daje deci, a uz njega, Meksiko zabranjuje i imena poput: Fejsbuk i Betmen.

Cijanid (Engleska)

Jedna majka u Britaniji želela je da ćerki da ime po čuvenom otrovu, ali joj je sudija zabranio.

Ikea (Australija)

Ime po čuvenoj prodavnici nameštaja zabranjeno je dati deci u Australiji, kao i Švedskoj.

Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116 (Švedka)

Da, uistinu, jedan švedski par poželeo je da ovako navede svog sina. Na njegovu sreću, sin je na kraju dobio ime Albin.

@ (Kina)

Dati detetu ime po kompjuterskom simbolu je veoma čudno, a jedna porodica iz Kine je upravo ovo poželela. Naravno, sve je ostalo na želji, jer je kineska vlada zabranila da se ovo ime koristi. Slično se desilo i na Novom Zelandu, kada su jedni roditelji poželeli detetu da daju ime “.”.

Majmun (Danska)

Ako počnete da živite u Danskoj i poželite (mada sumnjamo) da detetu date ime Majmun, nećete moći, jer je ovo ime zabranjeno.

Sarah (Maroko)

Da, najuobičajnije ime na svetu, Sarah zabranjeno je u Maroku, zbog slova “h”. Bez njega, ime Sara je sasvim legitimno dati ćerki u ovoj državi.

 

05/01/2022 13:47

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments