Kako hraniti bebu dok ima grčeve?

16/05/2018 15:06

Kako hraniti bebu dok ima grčeve?

Period grčeva predstavlja jedan od najtežih perioda, pa čak i onima koji su sve to već iskusili sa starijom decom i imaju jače živce. Beba je često nervozna i konstantno plače tokom ovog perioda. Međutim, u pitanju je nešto sasvim normalno, beba nije bolesna, a grčevi ne ostavljaju štetne posledice po zdravlje bebe.

Kako možete pomoći vašoj bebi, a i sebi, da pregurate ovaj period?

Odgovarajuća ishrana za lakše varenje

Bebi možete pomoći tako što ćete u njenu ishranu uneti namirnice koje će olakšati varenje i smanjiti grčeve, i tako što ćete promeniti način na koji je hranite.

Stručnjaci savetuju hranjenje u uspravnom položaju, na taj način olakšaćete varenje, a beba će gutati manje vazduha.

Naučno je dokazano, nakon niza istraživanja, da položaj u kojem se beba nalzi u toku hranjenja dosta utiče na sistem varenja. Naime, istraživanje je obuhvatilo i način hranjenja beba u Meksiku – bebe u ovoj zemlji hrane se u uspravnom položaju, a rezultati su pokazali da bebe iz Meksika, od grčeva pate manje od nego one bebe koje su rođene u zemljama u kojima je uobičajeno hranjenje u ležećem, odnosno vodoravnom položaju.

Ukoliko dojite bebu, pazite šta jedete. Najbolje je da izbegavate namirnice koje nadimaju, kao što su luk, kupus, brokoli, pasulj, grašak i druge mahunarke.

Ukoliko bebu hranite na flašicu, stručnjaci preporučuju upotrebu manje flašice, koja će do vrha biti napunjena, kako bi usisala što manje vazduha, u odnosu na one koje su do pola prazne.

16/05/2018 15:06

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments