Kako zapravo izgledaju kontrakcije?

13/03/2018 10:49

Kako zapravo izgledaju kontrakcije?

Da li vas zanima kako izgledaju kontrakcije? U nastavku saznajte šta o tome kažu lekari.

Uvek je teško opisati kako izgledaju kontrakcije i teško je definisati taj bol, jer je individualan i zavisi od brojnih faktora. Ne možete se osloniti na ono što ste čuli i što vam je objašnjeno prilikom samog porođaja, već je savet da se vodite time kako vaše telo reaguje.

Ipak, postoje neke naznake s kojima se većina žena slaže, kada je u pitanju intenzitet i sam bol prilikom kontrakcija i podođaja.

Kontrakcije, bol i porođaj

Kao što je opisano u brojnim anketama, najveći broj žena bol prilikom kontrakcija upoređuje sa mentrualnim bolom i grčevima. Kontrakcije kada sam porođaj kreće započinju upravo tako, ali vremenom, grčevi postaju intenzivniji i češći.

Uz to, prema anketama, žene osećaju zatezanje materice, usled pripremanja puta kojim beba treba da izađe na svet. Tada, dolazi do grčenja mišića u predelu materice i bolova. Nelagoda se oseća u abdomenu, a neretko i u donjem delu leđa.

Pročitajte i… Kako zapravo izgleda porođaj?

Uz to, možete osetiti i bol u stomaku sličan onom kada treba da obavimo veliku nuždu ili usled pojave gasova. Takođe, budući da se beba u najvećem broju slučajeva prilikom porođaja okrene naglavačke, pritiska nerve  u leđima, što dovodi do jačeg bola.

Razlika u intenzitetu bila siguran je znak da li je u pitanju sam porođaj, a ukoliko niste sigurni da li on zapravo započinje, pratite intezitet i vremensku razliku između svake kontrakcije.

13/03/2018 10:49

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments