Da li ste čuli za zlatno mleko?

04/05/2020 12:02

Da li ste čuli za zlatno mleko?

Ovaj napitak je poslednjih godina postao veoma popularan, a u ovom tekstu ćemo vam otkriti zašto je to tako.

Dok jedni biraju da uživaju u ovom napitku uveče, drugi njime zamenjuju jutrarnju kafu. Za one koji ne znaju, ovaj napitak nema nikakve veze sa klasičnim mlekom životinjskog porekla.

Reč je o mleku od badema ili kokosa kome se dodaje kurkuma.

Priprema:

Potrebno vam je: bademovo ili kokosovo mleko, kašičica kurkume i med.

Na tihoj vatri, promešajte šolju biljnog mleka i kurkumu. Tečnost treba samo zagrejati, ne i prokuvati. Nakon što se ova dva sastojka sjedine, isključite šporet i dodajte med.

Blakotvorna dejstva zlatnog mleka:

Ako pijete pre spavanja, pomoćiće vam kod digestivnih problema. Rešićete se nadutosti, gasova, želudačnog refluksa i žgaravice.

Kurkuma prirodno stimuliše želudac, a ovaj napitak vas može spasiti od loše probave. 

Ako redovno konzumirate ovaj napitak, rešićete se i viška kilograma, tako što ćete ubrzati metabolizam.

Ovo piće je tonik za jetru. Laboratorijske analize i mnogobrojne studije su dokazale neverovatnu sposobnost kurkume da smanji masnoću jetre i da spreči cirozu jetre.

Poboljšava teksturu kože. Ako kurkumu dodate u masku za lice, primetićete kako je poboljšala teksturu kože. Eliminiše fine bore, smanjuje akne, bledi ožiljke, a rešićete se rozacee i osipa. Ukoliko primenjujete i unošenje kurkume u organizam pored njenog nanošenja na kožu, pojačaćete njen efekat.

Ima antikancerogena dajstva. Dokazano je da se kurkuma bori sa kancerogenim ćelijama i sprečava ih da se razmnožavaju. Veoma je efikasna u borbi protiv raka dojke, prostate, kože, debelog creva i pluća. Ako redovno pijete biljno mleko sa kurkumom spečićete širenje malignih tumora.

Leči insomniju. Ovaj napitak deluje kao sedativ. Bilo koje mleko, kada se konzumira toplo u kasne sate, deluje ovako, ali ovaj napitak dodatno opušta telo, pa ćete imati dubok i miran san.

S obzirom na to da su blagotvorna dejstva ovog napitka mnogobrojna, ništa vas ne sprečava da ga i vi probate.

04/05/2020 12:02

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments