Osvežite se brzo i lako!

07/08/2018 15:31

Osvežite se brzo i lako!

Ukoliko ne znate kako da se rashladite brzo tokom vrelih letnjih dana, stručnjaci preporučuju nekoliko načina.

Osušite kožu

Naime, trenje između kože koja je vlažna od znoja i odeće može izazvati iritacije, koje se najčešće javljaju ispod grudi i sve većeg stomaka, ali i između butina. Preporučuje se široka garderoba od tankih i prirodnih materijala, kao i bebi puder za delove tela koja se međusobno dodiruju.

Nervoza tokom vrelih letnjih dana, u trudnoći je razumljiva, ali ona dovodi do dodatnog znojenja i toplotnih naleta. Pokušajte da se opustite i odmorite.

Osvežite lice

Tokom trudnoće unutrašnja temperatura poraste za oko 0,8 stepeni Celzijusa, još kada se tome doda visoka temperatura tokom letnjih meseci nije čudno što ne želite da se odvojite od kade i od tuša.

Međutim, stručnjaci ne preoručuju hladnu vodu, jer skuplja krvne sudove, što uslovljava zadržavanje toplote u telu. Tuširajte se mlakom vodom ili potopite stopala u umereno toploj vodi. Naspite mlaku vodu u sprej bočicu i nosite je sa sobom i kada vam je vruće, samo poprskajte lice.

Ugasite žeđ

Održavanjem otimalne hidriranosti organizma tokom leta, posebno u trudnoći, obezbeđujete pravilan rad termoregulacionog sistema i sprečavate pojavu glavobolja i vrtoglavica.

U trudnoći povećajte konzumaciju vode i namirnica koje sadrže visok nivo tečnosti, poput lubenice, jagoda, krastavaca.. Brzo će vas rashladiti i čaša vode s ledom, ali stručnjaci preporučuju mlaku tečnost.

Dišite

Reč je o joga tehnici disanja, koja je itekako korisna u trudnoći. Izbacite jezik iz usta i savijte ga po uzdužnoj osi, ivicama nagore. Zatim duboko udahnite na usta i izbacite vazduh kroz nos. Ovaj metod je efokasan za rashlađivanje vazduha koji prolazi kroz telo.

Stručnjaci savetuju budućim mamama časove joge jer je to odličan način da se savlada osnova kontrole disanja.

07/08/2018 15:31

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments