Zašto je dobro maslinovo ulje?

27/07/2018 10:07

Zašto je dobro maslinovo ulje?

Masline predstavljaju dar bogova, bar su tako verovali stari Grci i Rimljani, koji su ulje od masline nazivali i tečnim zlatom.

Bili su u pravu, jer je maslionovo ulje bogato mnogim svojstvima.

Primenite ulje i kod najmlađih

Evo na koji način možete primeniti ulje. Maslinovo ulje poznato je po hranljivosti, a možete ga primeniti i kada je u pitanju vaša beba.

Ulje za masažu

Masaža je od velike važnosti za kvalitetan san, kao i za razvoj i zdravlje bebe.

Maslinovo ulje je pravi izbor jer čini kožu mekšom i pomaže u očuvanju i regeneraciji. Zatim, zahvaljujući bogatim svojstvima kao što su zdrave masti, vitamin E i oleinske kiseline, održava dobar ton kože i čine kosti i mišiće jačim.

Ulje u ishrani

Stručnjaci preporučuju uvođenje maslinovog ulja tek u šestom mesecu starosti. Zahvaljujući mononezasićenim masnim kiselinama koje sadrži, maslinovo ulje je dobro za srce i pankreas. Takođe, predstavlja dobar izvor masti za bebe koje prelaze na dopunsku ishranu.

Ne treba preterivati, te se preporučuje jedna četvrtina čajne kašičice za 50 grama bebine hrane.

Maslinovim uljem protiv grčeva

U pitanju je jedan od prirodnih načina da se umire grčevi. Maslinovo ulje se zagreje i u pravcu kazaljke utrljava na bebin stomak. Odlično je i kao sredstvo protiv gasova, a pomaže i kod konstipacije.

Maslinovo ulje pri lečenju temenjače temenjaču

Maslinovo ulje pokazalo se kao idealno pri suzbijanju temenjače. Hidratantna svojstva ulja mogu poslužiti kao prirodan lek za uklanjaje naslaga na bebinom temenu.

Maslinovo ulje protiv pelenskog osipa

U slučaju osipa preporučuje se emulzija koja se pravi od dve kašike maslinovog ulja i kašike vode. Emulzija se utrlja na dlanove, a zatim lagano nanese na predeo genitalija i zadnjice.

Maslinovo ulje protiv kašlja kod beba

Američka akademija pedijatara savetuje lečenje kašlja kod beba prirodnim lekovima, a ne antibioticima. Majčino mleko predstavlja najbolji lek, a savetuje se i utrljavanje prirodnog ulja.

Smesu od četiri kašičice ulja i dve kapi ulja od ruzmarina, eukaliptusa i peperminta, utrljati na bebine grudi i leđa pre nego što zaspi, za lakši i bolji san.

27/07/2018 10:07

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments