Ovo su idealne prve kašice za bebu!

28/12/2017 16:26

Ovo su idealne prve kašice za bebu!

Bebina prva čvrsta hrana bi trebalo da bude u vidu jednog sastojka, a u nastavku otkrijte kako da napravite prvu kašicu te šta nutricionisti preporučuju, koje voće je idealno za bebin prvi obrok, nakon mleka.

Pogledajte još: Beba odbija čvrstu hranu

Najbolje kašice za bebu

Iako su saveti oko prvog obroka bebe, nakon mleka, različiti, većina njih odnosi se na to da beba prvu čvršću hranu treba da dobije između 4. i 6. meseca, a da je idealan obrok zapravo voće. U nastavku otkrijte kako da napravite idealnu kašicu za svoju bebu.

Pogledajte još: Razvoj bebe po nedeljama

Avokado

Ovo je odličan izbor za prvi obrok, jer avokado sadrži esencijalne masne kiseline i nutrijente koji pomažu rastu i razvoju deteta. Uz to su veoma kremasti i lako se vare, a sadrže kalijum, kalcijum, magnezijum, fosfor i vitamine A i C.

Priprema: Oljuštite avokado i meso izgnječite viljuškom ili u blenderu. Ukoliko želite, u smesu dodajte formulu za bebe ili mleko.

Jabuke

Ovo voće je jedno od najzdravijih i najpristupačnijih. Uz prijatan ukus, jabuke sadrže kalcijum i magnezijum, te brojne vitamine i odlične su za probavu.

Priprema: Oljuštite jabuku i isecite na kriške. Skuvajte na pari dok ne omekšaju a zatim ih izgnječite.

Banane

Banane su uglavnom prvi izbor skoro svake majke, a postoji i valjan razlog za to. Ovo voće bogato je kalcijumom, selenom, magnezijumom i vitaminima.

Priprema: Od banane napravite pire uz pomoć blendera, viljuške ili miksera. Ukoliko želite da kaša bude mekša, bananu možete malo i zagrejati.

Kruške

Ukoliko je u vreme kada počinjete detetu da dajete čvrstu hranu sezona krušaka, iskoristite je, jer su i kruške, pored slatkog ukusa, prebogate mineralima i vitaminima.

Priprema: Oljuštite krušku i isecite je na kriške. Na pari je kuvajte dok ne omekša, a zatim je izblendirajte.

Krompir

Uz kalcijum, kalijum i fosfor, krompir sadrži brojne vitamine, te je idealna hrana za bebe.

Priprema: Skuvajte jedan krompir na pari dok potpuno ne omekša, a zatim ga iscedite i izblendirajte.

Savet: Nakon prvih nekolikoobroka od voća, počnite da uvodite i slatkasto povrće, kao što su šargarepa, tikvice i bundeva, a pripremite ih na isti način.

28/12/2017 16:26

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments