Kako negovati lice tokom trudnoće?

05/12/2021 12:24

Kako negovati lice tokom trudnoće?

Pored brojnih promena u organizmu, do kojih dolazi u trudnoći, javlja se i hormonski disbalans, koji može prouzrokovati razne promene na koži i na licu.

Važno je primeniti adekvatnu negu.

Nega kože lica

Nega kože lica je važna tokom trudnoće. Naime, ukoliko žena ima masnu kožu, u trudnoći može doći do dodatnog i pojačanog lučenja limfnih žlezda, pa i do pojave bubuljica i akni. Ako je koža suva, onda se može javiti crvenilo.

Preporučuje se provera sastava preparata koji su korišćeni pre trudnoće, jer mogu sadržati sastojke koji nisu pogodni za trudnice.

Pravila nege

Kvalitetan san

Odmor je od velike važnosti tokom trudnoće. Preporučuje se osam sati sna, tokom kog se organizam regeneriše i sprečava pojavu podočnjaka, nadutosti i umornog izgleda lica.

Hidratacija organizma

Unos potrebne količine vode u organizam je nephodno. Kada je telu obezbeđeno dovoljno vode, koža je hidrirana i nije joj potrebna dodatna hidratacija.

Pravilna ishrana

Pored konzumacije vode, takođe je potrebno unositi i određene namirnice. Preporučuje se voće, povrće, žitarice i meso.

Čišćenje lica

Tokom dana, pore se pune prljavštinom iz okruženja. Savetuje se čišćenje lica svako jutro i svako veče, kao i odgovarajući preparati na biljnoj bazi

Jednom ili dva puta dnevno možete uraditi piling lica kako biste dublje pročistili pore. Izbegavajte hemijski piling.

Hidrantna krema

Kremu za lice nanosite nakon čišćenja lica. Vodite računa da vaša dnevna krema sadrži odgovarajući zaštitini faktor, bez obzira koji period je u pitanju, leto ili zima.

05/12/2021 12:24

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments