Kako pomoći bebi da podrigne?

04/06/2018 15:14

Kako pomoći bebi da podrigne?

Zašto je važno da beba nakon hranjenja podrigne? 

Iako je iskustvo hranjenja za svakog roditelja posebno, ono može biti i vrlo stresno.

Kako bi beba podrignula nakon hranjenja, morate pronaći odgovarajući položaj hranjenja.

Izbacivanje vazduha

Podrigivanje bebama pomaže da izbace višak vazduha, koji su progutale tokom sisanja. Ukoliko ih ne držite da podrignu, može doći do čestog ispoljavanja nervoze, plača i gasova.

Nakon što ih nahranite, porebno je da ih nežno lupkate po leđima, dok ne bljucnu višak mleka.

Ukoliko bebe pokaže nemir i nervozu tokom hranjenja, napravite pauzu, podignite je i sačekajte da podrigne, pa ponovo nastavite sa hranjenjem. Ako bebu hranite na flašicu podignite je nakon što pojede 60 mililitara, pa ponovo nakon 90 mililitara. Pauzu, da podrigne, možete napraviti i kada premeštate bebu na drugu dojku.

Ukoliko bebu muče gasovi, podignite je da podrigne na svakih pet minuta. Ako ne podrigne, probajte da promenite položaj, a zatim nastavite sa hranjenjem. Svaki put, nakon završenog hranjenja, stavite bebu da podrigne.

U prvih šest meseci bebu držite u uspravnom položaju oko 15 minuta, kako biste sprečili da se mleko vrati iz želuca. Beba bljuckanjem, samo izbacuje višak hrane koji je unela.

Kako beba bude rasla, tako će i potreba da podriguje da se smanjuje. Ona neće podrigivati nakon svakog obroka, naučiće da jede sama i neće gutati vazduh tokom hranjenja.

04/06/2018 15:14

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments