Mogu li trudnice da putuju?

24/11/2022 12:45

Mogu li trudnice da putuju?

Stručnjaci objašnjavaju, da trudnice do 28. nedelje, koje nemaju nikakve komplikacije, mogu slobodno da putuju avionom, autobusom i vozom, bez straha.

Naime, trudnice slobodno mogu da otputuju bez straha da će nauditi bebi.

Putovanje u trudnoći

Iako je putovanje avionom najbrže, trudnice ga se najviše plaše. Jedan od glavnih razloga je smanjeni deo kiseonika u vazduhu u avionu.

Međutim, sprovedena istraživanja su pokazala da srce embriona, kod letova na većoj udaljenosti, podjednako brzo kuca kao i na zemlji. To znači da dete ima optimalnu količinu kiseonika.

Pored toga, za embrion nisu opasni ni buka, ubrzanje, vibracija, niti turbulencija.

Prvo tromesečje

Tokom prva tri meseca, lekari ne preporučuju putovanje avionom, zbog učestalih mučnina i povraćanja. Nakon šestog meseca, sasvim je u redu otisnuti se na putovanje avionom.

Autobus nije toliko komforan, kao avion, pa se ne preporučuje putovanje na udaljena mesta. Razlog leži u uskom prostoru.

Trudnica tokom vožnje, treba da protegne noge na svakih sat vremena, pa se zbog toga kao najudobnije prevozno sredstvo za trudnice smatra voz. Olakšavajuća okolnost je što u vozu postoji dovoljno prostora da se ispruže noge i tokom sedenja.

Automobil se najčešće koristi, pa ga buduće mame uglavnom smatraju i najpraktičnijim prevoznim sredstvom. Prilikom vožnje u automobilu, pojas je obavezan, i bez brige, on neće nauditi bebi.

FOTO:www.newtimes.co.rw

24/11/2022 12:45

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments