Porođaj: Pogledajte kako muškarci podnose bol i kontrakcije!

09/02/2018 14:05

Porođaj: Pogledajte kako muškarci podnose bol i kontrakcije!

Porođajni bol odavno je svrstan u najgore bolove koje čovek može da oseti, uz migrenu, zubobolju i opekotine drugog stepena. Naučnici kažu da su žene prirodno izdržljivije kada je porođaj u pitanju, a da li ste se ikada zapitali kako bi izgledalo da muškarci osete ovu vrstu bola?

Čovek, u proseku, može da izrdži do 54 jedinica bola. Tokom porođaja, žena oseti do 57 jedinica, što je jednako lomljenju 20 kostiju u telu, u isto vreme. Porođaj jeste težak i telo jedva istrpi ove bolove, ali su žene, prirodno, izdržljivije kada do ovoga dođe.

Pogledajte još: Trudnoća po mesecima

Naučnici smatraju da muškarci ne bi izdržali ovu količinu bola. Iz tog razloga, jedna televizija iz Holandije izvršila je eksperiment u okviru svoje emisije. Momci po imenu Denis i Valerio dobrovoljno su pristalu da iskuse porođajni bol.

Na njihove stomake, priključene su elektrode koje izazivaju bol, jednak kontrakcijama tokom porođaja. Pogledajte kako su ovi momci podneli bol.

NAPOMENA: Video je na holandskom, a za engleske titlove, pritisnite “CC” dugme, na okviru Jutjub video-snimka.

09/02/2018 14:05

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

2 Comments
najnoviji
najstariji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Perica
6 godine ranije

Treba takođe naglasiti da su njima kontrakcije rađene na mišićima, jer jelte nemaju matericu, što je olakšavajuca okolnost za njih i može se reći da ni taj bol nije validan.

Admin
6 godine ranije
Reply to  Perica

Bas tako!