4 lekovita začina
Povezane objave
Ova četiri začina, ne samo da će obogatiti ukus vaših jela, već će i povoljno uticati na zdravlje vaše porodice.
Kada govorimo o zdravoj ishrani, često zaboravimo da pomenemo začine, koji su izuzetno zdravi i koje treba uvrstiti u ishranu.
Lekoviti začini
Ovi začini imaju blagotvorno dejstvo i odlični su u borbi protiv alergija, bolova, u prevenciji razvijanja tumora, kao i u prevenciji srčanih bolesti.
Kurkuma
Indijsko zlato, kurkuma, ima snažna medicinska svojstva. Naime, konzumacijom kurkume eliminišu se toksične i štetne materije iz organizma. Ovaj začin pospešuje moždane funkcije i sprečava nastanak srčanih bolesti. Smiruje simptome artritisa, kao i Alchajmerove i Parkinsonove bolesti.
Crni biber
Crni biber umanjuje probleme vezane za digestivni trakt i varenje. Sprovedena istraživanja su pokazala da je dobar i kod prevencije raka, ali i lečenju, da pomaže kod depresije, visokog krvnog pritiska, rešavanja zavisnosti od cigaretama i problemima sa štitnom žlezdom.
Cimet
Cimet se uglavnom koristi u pripremi poslastica. Ovaj začin pomaže pri smanjivanju nivoa šećera u krvi, kao i nivoa holesterola. Pored toga, stručnjaci ističu da pomaže u prevenciji raka, srčanih udara, kao i kod trovanja hranom.
Đumbir
Đumbir utiče na varenje, odnosno pospešuje ga. Pored toga ublažava nadutost i oslobađa od grčeva. Poseduje umirujuća, antibakterijska i analgetska svojstva. Idealan je u prevenciji brojnih blesti i tegoba. Podiže imunitet.
Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*