U čemu je tajna negovane kože?

02/08/2018 13:41

U čemu je tajna negovane kože?

Stručnjaci objašnjavaju da će se nega bebine kože u potpunosti promeniti, nakon otkrivenih podataka nedavnih istraživanja.

Beba se rađa s hidriranom kožom

Da li ste znali da se beba rađa s hidriranom kožom? Naime, tokom cele trudnoće, zahvaljujući placenti, majka prenosi hormone u krvotok bebe. Nakon porođaja određena količina tih hormona se zadržava u bebinom organizmu. Dejstvo određenih hormona stvara temenjaču. Temenjaču ne treba skidati snažnim trljanjem već laganim pokretima uz upotrebu hidratantnih losiona. Pre spavanja bebi nežno operite kožu glave.

Problem sa aknama

Crvene tačkice koje se pojavljuju na bebinim obrazima mogu nastati nekoliko nedelja nakon porođaja i trajati četiri meseca. Akne nastaju zbog zadržavanja majčinih hormona u oranizmu ali i velike količine sebuma. One se vremenom povlače, mešutim brže ćete ih eliminisati ako koristite sredstvo za umirivanje.

Bebina koža je alkalna

Koža novorođenčeta je višeg pH nivoa, a to znači da je alkalnija i sklonija isušivanju i pojavi ekcema. Nivo pH vrednosti počinje da opada nakon nekoliko nedelja života. Ukoliko želite da doprinesete procesu i bržoj adaptaciji bebine kože koristite proverene preparate za higijenu i negu.

Bebina koža je tanka

Koža bebe je 10 puta tanja od kože odrasle osobe. Naime, nakon rođenja, površinski sloj kože kod bebe je mnogo tanji i sastoji se od dosta manje ćelija. Lična higijena je važna ali nemojte preterivati.

Potrebno je godinu dana da se bebina koža potpuno razvije

Koža bebe je najosetljivija tokom prvog meseca života. Potrebno je vreme da se formira zaštitna barijera na površini kože koja štiti od alergena. Za potpuni razvoj površinskog sloja kože kod bebe potrebno je da prođe 12 meseci. Stručnjaci preporučuju redovnu upotrebu kreme i masti, tokom ovog perioda.

02/08/2018 13:41

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments