Kako uticati na povećanje plodnosti?

08/06/2018 15:12

Kako uticati na povećanje plodnosti?

Poslednjih godina sve je češći problem steriliteta kod parova. Ukoliko želite prinovu, a u tome nikako ne uspevate, otkrivamo vam nekoliko prirodnih načina i saveta, koji mogu pozitivno uticati i poboljšati plodnost. 

Da imate problem sa začećem, otkrićete kada budete pokušali da zatrudnite. Ukoliko ste mlađi od 35 godina i već duži vremenski period pokušavate da dobijete bebu, najbolje je da konsultujete svog lekara.

Žene koje imaju više od 35 godina, moraju brže da reaguju, i da se posavetuju sa svojim ginekologom o narednim koracima.

Dok pokušavate da ostanete u drugom stanju, vaš partner i vi morate promeniti način života i ishranu. Istraživanja su pokazala da određene namirnice pozitivno utiču na plodnost.

Period ovulacije

Od velikog značaja je najpovoljniji period kada možete ostati u drugom stanju. Obratite pažnju kada računate plodne dane i u kalendar zapisujte svaku menstruaciju. Dani ovulacije igraju bitnu ulogu jer predstavljaju najplodnije dane i šansa da zatrudnite je velika. Ne dozvolite da stres, nervoza i obaveze utiču na vaš ljubavni život. On mora biti zdrav.

Neizbežan stres

Stres je jedan od glavnih uzročnika svi oboljenja i neprijatnosti u životu, pa tako neplodnosti kod žena. Veoma je važno da ga se što pre oslobodite, ili da ga umanjite. Preporučuje se joga, kao faktor koji utiče na smanjenje stresa. Morate biti fizički aktivni, zdravi i u formi

Kilaža

Pravilan način ishrane, kao i fizička aktivnost, predstavljaju ključne faktore u procesu začeća. Višak kilograma, kako navode stručnjaci, može smanjiti šanse za začeće. Ako planirate potomstvo, potrudite se da imate odgovarajuću kilažu, ali se pre svega posavetujte sa lekarom.

08/06/2018 15:12

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments