Benefiti joge sa bebom

01/01/2022 13:25

Benefiti joge sa bebom

Opšte je poznato da joga ima brojne benefite po zdravlje. Pored toga što jača mišiće, zglobove i kosti, joga u trudnoći može da ublaži simptome porođaja i da nas pripremi na sam “dan D”.

Nakon porođaja ne morate prestati da se bavite jogom. Naime, postoje vežbe koje možete raditi sa svojom bebom. U nastavku saznajte koji su to benefiti rađenja joge sa bebom, a pogledaćete i video s primerom joga treninga sa mališanom.

Joga sa bebom: Benefiti

  1. Stvarate jaku vezu sa detetom. Brojne vežbe uključuju ljuljuškanje i držanje bebe u naručju, što deluje opuštajuće i za majku i za bebu.
  2. Odlično je i za emotivni balans. Joga vežbe, pogotovo sa bebom, pozitivno deluju na raspoloženje i umanjuju efekte stresa.
  3. Joga vežbe sa bebom pomažu i kod kvaliteta sna, kako majki tako i beba.
  4. Prema istraživanjima, vežbanje sa bebom u ranoj fazi bebinog života stvara nesvesnu naviku vežbanja kod deteta u kasnijem dobu.

Iz svega navedenog, stručnjaci rado savetuju joga vežbe sa bebom. Naravno, važno je da vežbe obavljate sa licenciranim trenerom koji će vam ukazati na eventualne greške i tako sprečiti moguće povrede.

01/01/2022 13:25

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments