Stvari o vašem telu posle porođaja koje vam niko nije rekao

04/02/2019 12:53

Stvari o vašem telu posle porođaja koje vam niko nije rekao

Većini prvorotki, ideje o tome šta se dešava sa telom nakon porođaja su ili naivne ili pak o tome ne razmišljaju.

U svakom slučaju, jasno vam je da vam se telo menja, kako tokom trudnoće, tako i nakon porođaja. U nastavku saznajte šta vam to nisu govorili o vašem telu nakon porođaja.

Telo posle porođaja

1. Postoji velika verovatnoća da Vaš stomak više nikada neće biti isti. Uprkos napornom vežbanju i pravilnoj ishrani, neke žene nikada ne povrate u potpunosti figuru nakon porođaja. Višak kože na primer može da se reguliše jedino operacijskim zahvatom.

2. Ni kosa Vam možda više nikada neće biti ista. Nekim ženama u trudnoći volumen kose opadne, neke dobiju pege na skalpu, a nekima kosa mnogo sporije raste. I na to treba da se naviknete.


3. Usled porođaja može doći i do manjeg kontrolisanja bešike, te su nezgode, usled slabljenja refleksa zadržavanja mokraće, veoma česte kod mnogih žena nakon porođaja.

4. Ožiljak od carskog reza može biti ljubičast i dve godine nakon porođaja. Uz to, može da Vas boli ili da vam smeta mnogo duže nego što su vam lekari rekli.

Pogledajte još: Šta treba da znate o carskom rezu

5. Nekim ženama stopala porastu za broj ili dva.

6. Kod nekih žena, menstrualni bol prestane nakon porođaja, dok se drugima pogorša. Isto tako, može da se desi i da Vam se ceo ciklus poremeti. Ukoliko dođe do bilo kakvih promena, obavezno se posavetujte sa lekarom.

04/02/2019 12:53

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments