6 benefita muzičkih škola

09/11/2017 09:22

6 benefita muzičkih škola

Između sporta, domaćih zadataka i igre, dečji raspored je zaista prepun sadržaja. Međutim, ukoliko razmišljate o još nekim vannastavnim aktivnostima, možda je pravo vreme da otkrijete sve benefite dodatnog muzičkog obrazovanja.

Poboljšava akademske veštine

Dok uče sve o ritmu, bitovima i muzičkim lagama, dete uči da stvara frakcije i da reorganizuje postojeće šablone. Prema istraživanjima muzika utiče na bolje razumevanje matematike. Kako dete odrasta, tako uči reči pesama, kao i note, što naravno ima pozitivan uticaj na razvijanje dobre memorije i koncentracije.
Muzički instrumenti kod dece razvijaju i veštine potrebne za učenje fizike, jer na primer žičani instrument poput gitare otvara detetu svet harmoničnih vibracija.

Poboljšava motoričke sposobnosti

Većina instrumenata zahteva korišćenje ruku i koordinaciju pokreta i disanja. Sviranje instrumenata kod dece razvija motoriku i korišćenje obe ruke. Tako, na kraju, dete može postati i ambidekstrično- odnosno podjednako dobro će koristiti i levu i desnu ruku.

Socijalizacija

Grupni časovi zahtevaju interakciju i komunikaciju, što utiče i na stvaranje veštna, poput timskog rada i komunikativnosti.

Disciplina i strpljenje

Za učenje sviranja instrumenta, potrebno je vreme i upornost. Greške su u počerku neminovne, ali će dete tokom procesa učenja postati strpljivije. naravno, muzika zahteva i dozu discipline, redovno vežbanje i učenje.

Samopouzdanje

Prilikom muzičkih časova, dete vremenom uči sve o konstruktivnoj kritici. Tako razvija i osećaj vrednosti i gradi svoje samopouzdanje.

Multikulturalnost

Muzika uči dete i o drugim kulturama, kako kroz melodije, kompozitore tako i kroz različite instrumente.

09/11/2017 09:22

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments