Kako proslaviti rođendan svom osnovcu?

24/03/2020 14:22

Kako proslaviti rođendan svom osnovcu?

Dok su deca mlađa, rođendani prolaze uz manje akcije, kraće traju i skoro se ne osete. Kako dete raste, veće je društvo, finasijski momenat je veći, ali i roditelji razmišljaju gde, kako i sa koliko dece bi bilo u redu obeležiti taj važan dan?

Prvo što bi trebalo da vas rastereti kod proslavljanja rođendana u uzrastu osnovne škole je što nije potreban roditeljski nadzor, jer su dovoljno veliki da sami sebi smisle različite aktivnosti i da ne upadnu u veću nevolju.

Najpraktičnije je da rođendan iz kuće prebacite u dečiju igraonicu, ili neki dečiji klub, u kom će neko stariji samo povremeno proveriti da li je sve u redu, a što se tiče aktivnosti, mogu je osmisliti sami. U obzir dolaze tematske žurke, kreativne radionice i slično.

Naravno, u ovom uzrastu u redu je obeležiti rođendan i kod kuće, ili u stanu, uz svoje najbolje drugare, tortu, adekvatnu muziku i njihove igrarije.

Ukoliko se odlučite da žurka bude u vašem domu, evo nekoliko saveta:

  • Ukrasite prostor,
  • Obezbedite dovoljno mesta za sedenje,
  • Napravite prostor za igru,
  • Iskoristite dvorište,
  • Napravite dobru atmosferu.

Naravno, za neke stvari izbor prepustite slavljeniku/ci. Ukoliko, recimo, ne želi balone, ili ne želi sendviče, već nešto drugo za grickanje – što da ne?

Potrudite se da taj dan vaše dete ima osmeh sve vreme.

24/03/2020 14:22

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments