Izborite se sa mučninom na prirodan način

12/12/2017 14:56

Izborite se sa mučninom na prirodan način

Kako biste sprečili ili pak umanjili simptome trudničke mučnine, isprobajte ove savete.

Prema istraživanjima, oko 70% žena osete mučninu tokom trudnoće, a čak 50% trudnica uz mučninu imaju i nagon za povraćanjem. Mučnina može da počne i u prvih nekoliko nedelja, a može da potraje do kraja trudnoće. Pored lekova, u pomoć vam može priteći i naredni rituali.

Svež miris

Iako su trudnice uglavnom veoma osetljive na mirise, zbog povečanog nivoa estrogena. Ipak, sveža aroma, poput mirisa limuna, ruzmarina ili mente, može da umanje simptome mučnine.

Pogledajte još: Trudnoća po nedeljama

Pratite mučninu

Osećaj mučnine ne mora biti povezan isključivo sa trudnoćom, zato pratite kada vam se ovo dešava i šta ste pre toga radili. Možda otkrijete šta izaziva mučninu i tako ćete umanjiti simptome.

Pijte vodu

Veoma je važno da ne dehidrirate, stoga dnevno pijte dovoljno tečnosti.

Lezite

Ponekad, najbolje rešenje je najjednostavnije. Lezite, zažmurite i duboko dišite. Odmor će vam isgurno prijati, a možda u tom procesu prođe i mučnina.

 

Čudesni đumbir

Ovaj koren poznat je po svojim blagotvornim dejstvima na želudac, a na prvom mestu, đumbir uklanja simptome mučnine. Stoga, svakodnevno pijte čaj od ovog korena.

Jedite pomalo

Velika količina hrane odjednom može samo da pogorša simptome mučnine. Umesto prejedanja, smanite obroke i jedite više puta dnevno, ali manje.

Skrenite pažnju

Iako nije lako ignorisati mučninu, ponekad i ovo može da “upali”. Čitajte knjigu, šetajte, pogledajte film… Izaberite aktivnost koja vam najviše prija.

 

12/12/2017 14:56

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments