Smanjite bol u leđima tokom trudnoće

10/06/2023 15:30

Smanjite bol u leđima tokom trudnoće

Na koji način sebi da olakšate tokom bolnih perioda u trudnoći, otkrivamo u nastavku.

Bol u leđima, tokom trudnoće, nije nikakva novost. Ali, ukoliko ne vodite računa i ne pridržavate se saveta stručnjaka, možete prouzrokovati problem na duže staze.

Sačuvajte leđa

Period trudnoće ispunjen je mnogim lepim trenucima, ali se buduće mame često susreću i sa neprijatnim situacijama, u ovom slučaju bolom u leđima.

Dobijanje na težini, u predelu stomaka, može predstavljati veliki problem za donji deo leđa, jer stvara pritisak na pršljenove.

Ne savetuje se korišćenje lekova protiv bolova, pre konsultacije sa lekarom.

Masaža

Masaže se preporučuju u slučaju jakih bolova u leđima.

Jastuk između nogu u toku sna

Namestite jastuk između nogu. Ovakav položaj omogućiće vašoj kičmi da se odmori. Za bolji protok krvi, preporučuje se spavanje na levoj strani.

Pravilno držanje

Stručnjaci savetuju pravilno držanje tokom trudnoće. Naime, ramena zabacite pozadi, kada sedite ili šetate. Koristite poluizduvane lopte ili peškir kako bi podupreli lumbalni deo leđa dok sedite.

Ne podižite teške stvari

Kako dobijate na težini, tako će vam sve teže od ruke ići podizanje teških stvari. Savetuje se savijanje kolena, a ne leđa pri podizanju predmeta. Odmarajte, ne podižite.

Pratite bol

Ukoliko bol ne prestaje, javite se lekaru.

Vežbe za leđa

Vežbe koje će omogućiti jačanje celog tela jesu šetnja i plivanje. Ove vežbe će, takođe, držati vašu kilažu pod kontrolom. Tokom plivanja smanjuje se težina koju nosite jer ste u vodi, a vežbe su idealne i za tonus mišića.

10/06/2023 15:30

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

1 Comment
najnoviji
najstariji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Admin
5 godine ranije

edbjcbsjdbsjdbjsdnb