Smanjite stres u trudnoći

15/06/2023 15:14

Smanjite stres u trudnoći

Ponekad nismo ni svesni koliko stres utiče na naše zdravlje. Ne dozvolite da budete pod uticajm istog u toku najlepšeg perioda u životu, trudnoće. 

Vodite računa, jer stres u trudnoći utiče na stanje vaše bebe. Naime, luči se hormon koji smanjuje broj neurona u mozgu ploda, pa tako utiče na formiranje srca i na njegov ubrzan rad.

Opustite se u trudnoći, provedite ovaj period spokojno.

Evo kako da uživate, dok iščekujete prinovu.

Redovne pauze

Ukoliko osetite nemir ili uzrujanost, sedite i napravite pauzu. Meditirajte nekoliko minuta, popijte čaj, pročitajte poglavlje knjige, prelistaje časopis.. Stručnjaci navode da pauza, pa i ona u trajanju od nekoliko minuta, poboljšava rad srca i krvni pritisak.

Okružite se dragim ljudima

Budite uvek u društvu dragih ljudi koji pozitivno utiču na vas. Ukoliko se osećate bolje kada je određena osoba pored vas, to znači da vaš život čini lepšim, pa se trudite da s njom provodite što više vremena. Izbegavajte osobe koje šire negativnu energiju.

Fizička aktivnost

Fizička aktivnost smanjiće stres, tenziju i nezadovoljstvo. Tokom vežbanja oslobađa se endorfin, hormon sreće.

Negativni komentari

Trudnicama često bude neprijatno kada druge osobe komentarišu njihovu kilažu i fizičku promenu. Ne dozvolite da vas ovakvi komentari uznemire. Spremite nekoliko odgovora, koji će razgovor usmeriti na drugu temu.

15/06/2023 15:14

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments