Sledeće nedelje organizuju se humanitarni skupovi za decu obolelu od raka

09/02/2018 13:36

Sledeće nedelje organizuju se humanitarni skupovi za decu obolelu od raka

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka , NURDOR, organizuje niz humanitarnih akcija na trgovima širom srbije, povodom 15. februara i Svetskog dana dece obolele od raka.

Manifestacije će se održavati u više od 40 gradova širom Srbije. U Beogradu, centralna manifestacija biće organizovana na Trgu republike od 12 do 14 časova. U 13 sati biće pušteni baloni podrške za sve mališane koji se leče i u znak sećanja na male superheroje koji više nisu tu.

Ovom prilikom pozivaju se svi, pojedinci, ali i kompanije da učestvuju u akciji prikupljanja sredstava za završetak izgradnje novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu. Ove godine NURDOR očekuje završetak ovog projekta od nacionalnog značaja koji će značajno doprineti poboljšanju uslova onkološkog lečenja dece u celom južnom regionu Srbije.

NURDOR već dve godine sprovodi kampanju “I ja se borim” koja ima za cilj veću vidljivost problema malignih oboljenja kod dece i postizanje većeg senzibiliteta društvene zajednice za ovo pitanje.

Izvor: novosti.rs

09/02/2018 13:36

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments