Da li znate šta su zudle?
Povezane objave
Ubeđeni smo da većina vas nije probala zudle, pravi hit kulinaskih blogera. Kalorije mogu da se broje na prste, a jedete na prvi mah klasičnu, ukusnu pastu sa vašim omiljenim sosom.
Zudle su ustvari biljni rezanci. Istog su oblika i prilično slične strukture i ponašanja na vašoj viljušci kao rezanci od testa, sa mnogo manje kalorija i skoro ni malo ugljenih hidrata. Boja testa varira a može biti i baš boje tipične za testo, zavisi od povrća od koga se spravljaju biljni rezanci.
Najpovoljnije povrće za zudle su bele rotkve i tikvice. Baš tikvicama i mogu da zahvale za svoje ime -zukini i nudles- tikvicie i rezanci. Tikvice i šargarepe su povrće koje se najčešće povezuju sa zudlama. Otprilike dve povrćke su dovoljne po osobi. Svaki sos je pogodan za zudle.
Sve više ljudi izbegava ugljene hidrate, te su špagete od testa tabu tema, a zudle su totalni hit. Ovi biljni rezanci se prave najčešće u Spiralnim seckalicama, koje možete nabaviti i za 1200 din,a dve tikvice odgovaraju i pakovanju špageta. Spiralne seckalice rade na principu rezača za olovke sa par sečiva, one seku vaše povrće na tanke trake, vrlo brzo i lako naročito ako je u pitanju neko meko povrće.
Zudle komotno mogu da objave rat običnoj testenini, ukus je skoro ne prepoznatljivo isti, a testo od rotkve čak i izgleda kao obično testo puno ugljenih hidrata. Ovo testo nema ugljenih hidrata a prepuno je vitamina. Većina ljudi izbegava ugljene hidrate a sa zudlama zaista imate utisak da jedete svoju omiljenu pastu sve dok je poput špagete navijate na viljušku.
Nije ni čudo što je otkriće biljnih rezanaca totalni svetski hit!
Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*