Budite zdravi uz limunadu!

13/04/2020 11:19

Budite zdravi uz limunadu!

Limunada ubrzava metabolizam, prirodni je laksativ i povećava imunitet. 

Zbog mera izolacije, mnoge osobe rade od kuće i izlaze napolje samo do prodavnice. Ovakav način života na duže staze nije zdrav. Mnogi razmišljaju kako da zadrže kondiciju, fizički izgled i mišićni tonus. 

Preporučuje se da praktikujete vežbe koje se mogu raditi u stanu. Takođe, bilo bi dobro da imamo neku rutinu. Potražite na internetu neke vežbe i osigurajte to da ćete izaći iz kuće u istoj formi u kojoj ste bili pre izolacije.

Osim vežbi, postoji još nekoliko stvari koje vam mogu pomoći da se ne ugojite. Ne jedite slatko. Kada ste stalno u kući, lako gubite kontrolu nad tim koliko i šta jedete. Isplanirajte svoje obroke i potrudite se da unosite što više povrća, voća I proteina. Ako ne uspevate da vežbate dovoljno, bar smanjite unos kalorija.

Bilo bi dobro, da jutro započnete čašom ukusnog i zdravog napitka, koji, ako se redovno konzumira, ubrzava metabolizam.

Započnite dan čašom tople limunade i postićićete brže sagorevanje masti, a smanjićete i apetit.

Limunada daje energiju i dobra je za održavanje zdravlja i telesne težine. Limun pomaže da očistite organizam i obiluje vitaminom C. Ima antibakterijska svojstva, remineralizujuće efekte, dijuretik je i podstiče jačanje imuniteta.

Bioflavonoidi iz limuna deluju zajedno sa vitaminom C, što povećava antioksidativna svojstva i doprinosi jačanju imunog sistema.

Ipak, budite oprezni, ako imate problema sa gastritisom ili čirom, ne preporučuje se konzumiranje limunade. Takođe, ovaj ritual se ne preporučuje deci i starijim osobama.

Za ostale, topla limunada može učiniti čuda. Ovaj ritual nas spašava zatvora, nadutosti i umora. Važno je da nakon ovog napitka, ne jedete i ne pijete ništa, najmanje 30 minuta, da biste dobili maksimalne efekte.

13/04/2020 11:19

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments